اخبار و مطالب خدمات کشور

جدیدترین مطالب ایران

اخبار و مطالب خدمات کشور

جدیدترین مطالب ایران

آشنایی با فناوری بلاک چین

فناوری بلاک چین




لاک‌چین که از دو کلمه Block و Chain تشکیل شده است، به ‌معنی زنجیره بلوک است که شامل زنجیره‌ای از داده‌های دیجیتالی ذخیره شده در یک بلاک می‌باشد که هر بلاک به بلاک‌های قبلی متصل می‌باشد. از این ابزار برای  هماهنگی تراکنش‌ها بین افراد ناآشنا و غریبه استفاده می‌شود. گرچه اولین نسل بلاکچین‌ در دهه ۱۹۹۰ توسعه یافت، اما در سال ۲۰۰۹ با ظهور بیت کوین اولین رمز ارز دنیا، به محبوبیت رسید. فناوری بلاک‌چین بستر قدرت بخش اکثر رمز ارزها از جمله بیت کوین است. بیت کوین و شبکه بلاک‌چین به یکدیگر گره خورده اند و با شنیدن نام هر کدام در ذهن، نام دیگری تداعی می‌شود. اما فناوری بلاک‌چین چیست و چه کاربردی دارد؟ از سلسله مقالات زرین پال در حوزه ارز دیجیتال، در این مقاله به موضوع جذاب بلاک‌چین و ابعاد وسیعش در زیر عنوان‌های مطرح شده می‌پردازیم.

فناوری بلاک چین:

بلاک‌چین به زبان ساده

بلاک‌چین یک نوع سیستم ثبت اطلاعات و گزارش است با ویژگی‌های منحصر به فرد که آن را از پایگاه داده‌های معمولی متمایز می‌کند. برای اضافه کردن دیتای جدید به بلاک‌ها قوانینی وجود دارد و با اضافه شدن داده و ذخیره آن‌ها دیگر امکان حذف و یا ویرایش وجود ندارد. یکی از تفاوت‌های اساسی بین بلاک‌چین و پایگاه دیتاهای معمولی نحوه ساختار داده‌ها است. در این سیستم اطلاعات ذخیره شده بین همه‌ی اعضای شبکه به اشتراک گذاشته می‌شوند و هیچ کنترل کننده مرکزی و مدیریت واحدی وجود ندارد. با استفاده از رمزنگاری و توزیع داده‌ها، امکان هک، حذف و دستکاری اطلاعات ذخیره شده، در شبکه بلاک‌چینی از بین می‌رود.

در بلاک‌چین اطلاعات باهم در مجموعه‌هایی به نام بلوک به ترتیب زمانی گردآوری می‌شوند که اطلاعات را در خود ذخیره می‌کنند. بلوک‌ها ظرفیت خاصی دارند و هنگامی که پر می‌شوند بسته شده و به بلوک پر شده قبلی متصل می‌شوند. که این بلوک‌ها کنار هم زنجیره را تشکیل می‌دهند. اولین بلوک که قبل از آن بلاکی وجود ندارد بلوک پیدایش نام دارد.

هدف بلاک‌چین چیست؟

بلاک‌چین یک  فناوری جدید در دنیای امروز ماست که هدفش داشتن شبکه آزاد و شفاف برای همه‌ی اقشار است که اطلاعات در آن ثبت و ذخیره شوند ولی قابلیت ویرایش نداشته باشند. سیستم بلاک‌چینی می‌تواند بدون هیچ نهاد و سازمان دولتی فعالیت‌ها را پیش ببرد. اندازه یک شبکه بلاک‌چین بر اساس تعداد نودها افزایش یا کاهش پیدا می‌کند. به طوری که همه افراد می‌توانند در هر زمان از شبکه خارج شوند یا عضو شبکه شوند. هر عضوی از شبکه بدون نیاز به اجازه از شخص خاصی می‌تواند تراکنش انجام دهد و بلاک جدید بسازد. آزاد بودن شبکه‌های بلاک‌چینی باعث می‌شود تا بلاک‌ها و تراکنش‌های ثبت شده با شفافیت کامل ثبت شوند یعنی تمام کسانی که عضو شبکه بلاک‌چین هستند و به اینترنت دسترسی دارند می‌توانند به جزئیات اطلاعات دسترسی داشته باشند.

در دنیای بلاک‌چین،  احتمال اینکه از دو ورودی متفاوت خروجی یکسانی داشته باشیم بسیار پایین است و این موضوع ارزش بسیار بالایی در دنیای دیتا دارد. از یک دیدگاه دیگر، دفتر کل (دیتابیس) به طور همزمان تحت اختیار همه کاربران است. اعضای سیستم، در هر زمان درباره شکل پایگاه داده با یکدیگر به توافق می‌رسند. در شبکه‌های توزیع شده که فاقد یک اداره‌کننده و کنترل‌کننده مرکزی هستند، رسیدن به اجماع و توافق از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

فناوری بلاک چین

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.