اخبار و مطالب خدمات کشور

جدیدترین مطالب ایران

اخبار و مطالب خدمات کشور

جدیدترین مطالب ایران

در باره ی مشکلات بورسی

مشکلات بورسی


به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری بعدازظهر پنج‌شنبه در حاشیه شورای اداری شهرستان نیشابور در جمع خبرنگاران با اشاره به مسئله بورس و وضعیت فعلی آن، اظهار کرد: بخش عمده مشکلات مربوط به بورس جنبه مدیریتی دارد نه قضائی و مدیران اقتصادی، بازار و بانکی باید برای آن برنامه‌ریزی داشته باشند.

وی با بیان این‌که بخشی از این مشکلات نیز ناشی از جریانات داخلی در بازار اقتصادی است، ادامه داد: در حال بررسی هستیم تا اگر جرمی در این حوزه رخ داده به آن رسیدگی کنیم.

دادستان کل کشور تأکید کرد: کلید حل مشکلات بورسی  در دست وزیر امور اقتصادی و دارایی است و رئیس‌جمهور نیز بر حل این مشکل تأکید کرده است.

وی با انتقاد از فرصت‌سوزی رخ داده در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کرد: رئیس جمهور در آن زمان گفت «من فرمانده جنگ هستم» اما این فرماندهی چه قدر متناسب با جنگ اقتصادی برنامه‌ریزی کرد؟ به صراحت گفتم «تیم اقتصادی شما متناسب با این جنگ نیست» همانطور که امروز شاهد تورم، افزایش قیمت ارز و اُفت بازار سرمایه هستیم.

منتظری، سوء‌مدیریت تیم اقتصادی دولت در مسئله فروش ارز و طلا و قاچاق کالا را از مؤثرترین مؤلفه‌ها در ایجاد مشکلات اقتصادی امروز برشمرد و گفت: باید از این تجربه‌ها استفاده شود تا این مشکلات در تعامل و هماهنگی سه قوه حل شود.

وی با بیان این‌که در بیان منصفانه، بخشی از مشکلات اقتصادی مربوط به تحریم‌های دشمن و بخشی مربوط به مشکلات داخلی همچون  کرونا است، تصریح کرد: اگر کسانی که به‌عنوان تیم دولت در پاستور نشسته‌اند، با بدنه دولت همکاری و همراهی نکنند هیچ‌گاه به نتیجه نخواهیم رسید.

دادستان کل کشور اضافه کرد: رئیس قوه قضائیه تأکید می‌کند از ظرفیت‌هایی غیر از بازداشت استفاده کنید ولی اگر دادیاران به این‌موضوع توجه نکنند، کاری از پیش نخواهد رفت.


بورس تهران این روزها دیگر به اخبار خوب واکنش مثبتی نشان نمی دهد، اما نسبت به معدود اخبار منفی و برخی شایعات که تعدادی از آنها حتی پایه و اساس درستی هم ندارد، آسیب پذیر شده است.

روند ضعیف بازار سهام که عده ای آن را آینه تمام قد از اقتصاد ایران می دانند، حتی فعالان همیشگی این بازار را نسبت به ادامه ماندن و حضور در بورس با شک و تردید مواجه کرده است.

بسیاری از گروه های موجود در صفحات مجازی که با حضور صدها نفر از فعالان بازار سرمایه تشکیل شده است، می کوشند تا با ارائه اخبار و تحلیل های موثر، قدری از جو منفی بکاهند و به اصطلاح فضا را تلطیف کنند، اما بازهم یک خبر منفی در میان چندین و چند خبر مثبت کافی است تا همه نقشه ها را نقش بر آب کند.

این روزها همه از دلیل سقوط پی در پی بازار سهام می پرسند؛ چه آنها که در بازار فعالیت دارند و چه افرادی که از دور اخبار بورس را پیگیری می کنند. آیا کمبود نقدینگی، عرضه های اولیه متعدد، بی میلی سهامداران یا انتظار برای مشخص شدن نتیجه مذاکرات و ترس از نرسیدن دو طرف به توافق نهایی دلیل این مسائل است؟

چرا کاهش 2 درصدی سود بانکی تاثیری بر بازار نداشته است؟ آیا دولت برنامه ای برای کنترل وضعیت موجود در بازار سهام دارد؟ آیا مدیران فعلی بازار سهام توان لازم برای مدیریت بازار را دارند؟ بی شک تک تک موارد یادشده هم اکنون از مهم ترین پرسش ها و دغدغه های سهامدارن و فعالان بازار سرمایه است.

البته ماجرا به اینجا ختم نمی شود. در دیداری که رئیس سازمان بورس با رئیس مجلس داشت، علی لاریجانی، مصوبات مجلس را در طرح ها و لوایح اخیر از جمله لایحه رفع موانع تولید و همچنین مصوبه الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت دارای ظرفیت های قابل توجهی برای رشد و توسعه هر چه بیشتر این بازار ارزیابی کرد و حمایت قوه مقننه در جهت ارتقا و رونق بازار سرمایه را اولویت دار دانست. محمد فطانت نیز ابهامات و موانع موجود بر سر راه صنایع مهم از جمله پالایشگاهی، سیمان، فولاد، سنگ آهن، پتروشیمی، بانک و خودرو را عامل موثری بر نوسانات اخیر شاخص بورس برشمرد.

شاید آنچه که بیش از دلایل ذکر شده توسط آقای فطانت بر نوسانات بورس تاثیر گذاشته و همچنان در حال آسیب رساندن به این بازار است، نه مشکلات بنیادی برخی صنایع که البته موضوع تازه ای هم نیست، بلکه شیوه مدیریت بر مسایل حاشیه ای و اخبار بازار بوده است.

ممکن است مشکل صنعت پالایشگاهی موضوع جدیدی برای بازار سهام باشد، اما مسایل صنعت سیمان، خودرو و فولاد مباحث جدیدی نیست و از مدت ها قبل این صنایع با مشکلات خاص خود مواجه اند و منطقی نیست این مسایل را به مشکلات کنونی بورس گره بزنیم.

در چنین شرایطی از دولت یازدهم که با نماد تدبیر و امید برگزیده شد، انتظار می رود که با استفاده از ظرفیت های موجود در کشور و مدیریت مذاکرات هسته ای و حاشیه های آن در جامعه از رویکرد صبر و انتظار در مورد مذاکرات فاصله بگیرد و با تحرک بخشیدن به بخش های مختلف، اقتصاد کشور را از شرایط کنونی خارج کند.

بی شک نکته کلیدی نهفته در تصمیمات احتمالی دولت می تواند استفاده از مدیرانی باشد که بتوانند تحرک لازم را به سطوح مختلف جامعه تزریق کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.